Село Чуреково - област Смолян

село Чуреково село Чуреково
Родопите крият магията на много селца, запазили духа на времето с автентичната си атмосфера и непокътната чиста природа. Такова е село Чуреково. Животът в селото е поддържан от малкото останали хора там. Селото е тихо и спокойно кътче, сгушено в недрата на планината. Намира се на 30 км от община Девин и на 70 км от областния град Смолян.
 
 
Пътят за Чуреково минава през селата Стоманово и Михалково. През селото минават туристически маршрути за природни и исторически забележителности в района. През Чуреково може да се стигне до връх "Персенк" и връх "Модър", от където се разкрива широк простор. В района на селото има доста пещерни образувания - Дупките, Чифлика, Модърската пещера, Станкова дупка.
 
 
Прекрасната природа край село Чуреково оставя траен отпечатък в съзнанието на всеки роден тук, израснал и дори само посетил го човек. Чуреково е далеч от големите населени места. Тук почивката е пълноценна, тук човек се слива с природата, усеща нейното величие и непреходност.
 
 

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

нагоре
 
Всички маршрути и забележителности описани в този сайт са посетени от екип на Смолян днес. Информацията в този сайт може да служи единствено и само като ориентир и не може да бъде използвана за сериозни планирания и научни трудове. Много от маршрутите и забележителностите описани в този сайт са трудно достъпни и Ви препоръчваме да се информирате за актуалното състояние на маршрута или забележителността от най-близкия туристически информационен център преди да предприемете пътуване. Източник на информация за статиите в този сайт са официалните информационни табла на съответната забележителност, разкази на местни хора, както и лични наблюдения на екипа на Смолян днес. 
 

 
Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!