Забележителности в община Черноочене
Източните Родопи крият мистерията на множество скални масиви с издялани в тях трапецовидни скални ниши. В повечето случаи те са изсечени на високи скали. Такива са и скалните ниши край село Ночево. Намират се близо до махала Еминчауш на селото. Тесен асфалтиран път, който се отклонява от пътя Асеновград - Кърджали ни отвежда до малкото село. В един момент пътят се разклонява. Единият слиза надолу и ни води до въпросната махала.
 
 
Другият продължава нагоре към центъра на селото. На този разклон има и малка стара саморъчно написана табела указваща посоката на забележителността. Стигаме до края на асфалта на махалата и от живущите там разбрахме, че скалите са съвсем близо, само на около 500 метра. Цялата местност е скалиста, а насреща се откроява боровата горичка през,  която трябва да минем, за да стигнем до нишите.
 
 
Обикаляме скалата от всичките й страни, за да не пропуснем нищо. Така открихме и пещера тип утроба с типичната й форма , която беше пълна с прилепи. Гледката беше впечатляваща. Както на всички такива места, които сме обиколили, посядаме на камъните и пренасяме мислите си за предназначението на откритите хиляди паметници на древната тракийска култура – скални светилища, могили, пeщери, долмени, крепости и др.
 
 
 
{hotspots hotspot=90}
Публикувана в Светилища
 
Всички маршрути и забележителности описани в този сайт са посетени от екип на Родопа планина. Информацията в този сайт може да служи единствено и само като ориентир и не може да бъде използвана за сериозни планирания и научни трудове. Много от маршрутите и забележителностите описани в този сайт са трудно достъпни и Ви препоръчваме да се информирате за актуалното състояние на маршрута или забележителността от най-близкия туристически информационен център преди да предприемете пътуване. Източник на информация за статиите в този сайт са официалните информационни табла на съответната забележителност, разкази на местни хора, както и лични наблюдения на екипа на Родопа планина. 
 

 
Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!